МОЛИТВИ ПIД ЧАС ВАГIТНОСТИ PDF Друк e-mail
Субота, 05 грудня 2009, 09:32

О, преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою, i прийди до мене на допомогу пiд час моїх хвороб i небезпек, з якими народжують дiтей усi бiднi доньки Євинi. Згадай, о Благословенна мiж жiнками, з якою радiстю й любов’ю Ти поквапилася до горньої країни вiдвiдати родичку Твою Єлисавету пiд час її вагiтности, i яку чудесну дiю справили благодатнi вiдвiдини Твої на матiр і немовлятко. I за невичерпним милосердям Твоїм даруй i менi, найубогiшiй рабi Твоїй, щасливо дитину народити; даруй менi цю благодать, щоб дитина, що спочиває зараз пiд моїм серцем, прийшовши до тями, з радiсним пiднесенням, подiбно до святого немовлятка Iвана, поклонялася Божественому Господевi Спасителю, Котрий з любови до нас, грiшних, не погребував i Сам стати немовлятком. Невимовна радiсть, якою сповнилося дiвственне Твоє серце при спогляданнi

новонародженого Твого Сина i Господа, нехай вчинить солодкою скорботу, що прийде до мене серед хвороб народження. Життя свiту, мiй Спасителю, народжений Тобою, нехай спасе мене вiд смерти, що припиняє життя багатьох матерiв у час народження, i нехай залiчить плiд лона мого до числа обранцiв Божих. Почуй, пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою i споглянь на мене, бiдну грiшницю, оком Твоєї благодати; не зневаж моєї надiї на Твоє велике милосердя й укрий мене. Помiчнице християн, цiлителько хвороб, нехай сподоблюся i я переконатися на собi, що Ти - Мати милосердя, i нехай прославлю завжди Твою благодать, бо Ти нiколи не вiдкидаєш молитов убогих i рятуєш усiх, хто закликає Тебе пiд час скорботи й хвороб. Амiнь.

Молитва при важких пологах

До кого взивати мені, Владичице, до кого прибігати в печалі моїй; до кого понесу сльози й зітхання мої, як не до Тебе, Царице небес і землі; хто визволить мене з полону гріхів і беззаконня, як не Ти, Мати життя, Заступнице і Пристане роду людського?

Вислухай зітхання мої, потіш мене й помилуй у скорботі моїй, захисти в бідах і напастях, звільни від злоби й скорботи і всіляких недуг, порятуй від ворогів видимих і невидимих, присмири ворожість заздрісників і недоброзичливців, хай буду я захищена від наклепів і злоби людської; а особливо ж від ганебних звичок моєї плоті звільни мене.

Покрий і осіни мене милістю Твоєю, нехай віднайду я спокій, радість і від гріхів очищення. Твоєму материнському заступництву себе поручаю, стань мені матір’ю і надією, покровом, поміччю і заступництвом, радістю, потіхою і скорою у всьому помічницею.

О пречудесна Владичице Богородице! Кожен, хто приступає до тебе, без Твоєї всесильної помочі не відходить; ради цього і я, недостойна, до Тебе прибігаю: порятуй мене від раптової та лютої смерти, скреготу зубів і вічних мук. Небесне Царство здобути прагну і до Тебе зі зворушенням серця взиваю: Радуйся, Мати Божа, посереднице й заступнице наша ревна, на віки віків. Амінь.

МОЛИТВИ ЗА ДИТИНУ В ЛОНІ

Чого б ви тільки просили в Отця, Він дасть вам у Моє ім'я.

...Просіте ж — і ви одержите, щоб радощів ваших було вщерть.

(Йоана 16,24)

Молитва матері в благословенному стані

Отче небесний, дякую Тобі за ласку, що ношу в собі життя. Милостю Своєю Ти бо приготував у мені таїну життя, і за дар цей величаю Тебе вельми.

Зволь, Отче всеблагий, освятити мене й дитя моє, будь при мені в скрутну годину, дай, аби витривала мужньо й виносила й народила дитинку здорову.

З мужем своїм віддаємо себе Твоїй любові отцівській і приймаємо все, що по волі Твоїй. Даруй нам помисли благі й чисті, щоб дитя наше зростало Твоєю благодаттю, любов'ю, ласкою та радістю істинною.

Дай, Боже, нам повсякчас пам'ятати, що дитя Ти нам довірив, аби зростили ми його дитям Божим. Во ім'я Отця, і Сина, і святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва до Матері Божої про опіку над дитиною на все життя

Найсвятіша Владичице! Стаю на коліна перед Господом Богом, жертвую Йому серце й душу мою і дитини моєї, яку я зачала. Віддаю Богові честь і хвалу й прошу Його опіки батьківської надо мною і дитиною моєю. Візьми, о всепітая Мати, дитину мою і мене під Свій Покров святий. Бережи мене й дитину мою по всі дні життя. Учини, всеблагая Богородице, щоб дитину свою я щасливо здоровою і розумною виносила й народила, виростила і виховала чесною, побожною людиною, істинною християнкою чи християнином. Керуй, Матінко найсвятіша, кожним ділом, словом і помислом моїм і дитини моєї, не відпускай нас із-під опіки Своєї. Прийди в потребі до мене й дитини моєї зо Своєю поміччю неустанною. Матінко Божа, будь повсякчас на сторожі серця, душі і тіла моїх і дитини моєї і доведи кожного з нас до спасіння вічного. Амінь.

Молитва про опіку над дитиною святого Йосифа Обручника

О святий Йосифе, провадь дитину мою дорогою прямою до Серця Марії, до Серця Ісуса. Навчи її любити чистою і святою любов'ю, навчи боротися з кожною спокусою тіла, диявола і світу, навчи її тихо й смиренно кожен хрест зносити, навчи молитися добре, навчи послуху волі Божій.

О святий Йосифе, плекай душу дитини моєї, що відкуплена Найдорожчою Кров'ю Ісуса Христа. Не покидай дитини моєї ні на мить, пильнуй так, як колись пильнував Дитятко Ісуса, нехай і дитина моя триває у вірності Твоїй і послусі, нехай же до кінця віку свого любить Тебе й почитає. Не відхиляй просьб дитини моєї. Задля любови Ісуса й Марії, прийми дитину мою під Свою опіку святу.

Отче наш і Богородице Діво — за родини наші.

Отче наш і Богородице Діво — за упокій душ.

Молитва матері при надії

Предвічний і всемогутній Боже, Ти бо через діяння Святого Духа приготував тіло й душу Преславної Діви Марії, Божої Матері, на гідну оселю для Твого Сина, через Святого Духа освятив Йоана Христителя перед його народженням; вислухай молитву покірної раби Твоєї, молю Тебе через заступництво святого Ґерарда, Твого слуги вірного. Оберігай мене в небезпеках материнства й захисти перед духом злим плід ніжний, що його Ти зволив мені уділити, щоби через Твою Руку спасаючу він міг прийняти Хрищення святе; дозволь теж, щоби по завершенні життя християнського на землі я і мої діти осягнули вічне блаженство в Небі. Амінь.

Молитва матері за дитятко зачате

Пресвята Діво Маріє, Матінко Доброї Ради, Тебе взиваю на поміч, щоби дитинка моя, щойно зачата, стала радістю дому, і нарподу нашого, і Церкви Твоєї святої. Матінко Божа, навчи мене в радості й любові переживати таїну життя нового, що в лоні моєму, дар Життя Подателя, і щоби я гідно дар той прийняла і плекала. Во ім'я Отця, і Сина, і святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва матері, що чекає дитину

О Пресвята Богородице Діво, коли Ангел звістив Тобі про Материнство Твоє, Ти мовила: "Я слугиня Господня". Матінко Божа, у своєму стані почуваюся близькою до Бога. З глибини серця, що вірить глибоко й любить Його щиро, повторюю ці слова Твої.

Боже мій, я готова до служіння у моєму покликанні материнському. Пресвятая Богородице, охорони мене й дитя моє від усього злого. Перебувай зо мною всюди, щоби я повсякчас була вірна Богові — і як Його дитина, і як дружина, і як мати. Амінь.

Молитва за збереження життя дитини в лоні

Господи Ісусе Христе, за заступництвом Твоєї Матері Марії, що непорочно породила Тебе в любові, за заступництвом святого Йосифа Обручника, мужа вірного, що опікувався Тобою до і після народження, прошу Тебе за дитинку в лоні моєму, а також за свіх тих дітей, яким загрожує знищення. Прошу Тебе, Боже спасіння нашого, дай батькам любов і відвагу, щоб усім дітям своїм ненародженим дозволили жити, бо Ти Сам дарував їм життя. Почуй мене, Господи, і відверни загибель од дітей Твоїх беззахисних. Сохрани від усього злого лікарів та всіх, від кого залежить життя ще ненароджений дітей. Амінь.

Молитва матері в очікуванні дитини

Пресвята Матінко Божа, благословення між жінками, Бог Отець, життя Податель, уділяє мені ласку носити і датижиття, і за це люблю, і прославляю Його, і подяку складаю.

Пресвята Богородице, Ти добре знаєш і відчуваєш те, що переживаю я, коли ношу в лоні дитинку. Стань при мені, освяти старання мої. Дай, аби мужньо витривала й народила дитинку здорову. Довіряюся доброті Твоїй, Мати Божа. Приймаю покірно все те, що маю виконати чи витерпіти.

Пречиста Діво Маріє, даруй мені помисли добрі, чисті, зміцни в мені силу Божої ласки освячуючої, щоби насичувала дитятко своє Божою благодаттю і любов'ю. Нехай ніколи не забуваю, що дитя довірене мені, і що воно має стати дитиною Божою.

Матінко Найсвятіша, під покров Твій віддаю себе і дитятко своє, чоловіка, родину, всіх матерів і дітей, що в їхніх лонах. Амінь.

Молитва до Матері життя Подателя

О Мати Ісусова, Ти Матір Того, Хто є Життя, Ти Матір усіх живих. Всемогутність Божа так учинила, що я життя у собі ношу й маю видати його на світ. Багато таємниць містить у собі зачаття життя нового.

Прошу Тебе, Матінко Божа, дай мені щоразу більше розуміти моє покликання материнське, гідність його і відповідальність. Учини, Мати Найсвятіша, щоби за дар материнства я була вдячна Богові. Сердечно благаю — пам'ятай про мене і про всіх матерів, що чекають часу народин дітей своїх, і пошли нам Свою поміч благу з Неба. Амінь.

Молитва матері, що прагне народження зачатої дитини, а батько штовхає на вбивство

Господи Боже всемогутній, Отче наш! Ти зволив зачати в мені це дитятко, безборонне й маленьке. Благаю Тебе, переміни серце мужа мого, що боїться дитини своєї і змушує мене учинити тяжкий гріх дитиновбивства. Сповни його любов'ю до насліддя свого і дай йому почути голос сумління його. Уділи йому мудрість і відвагу послухатися голосу Твого в серці своєму.

Прошу Тебе, Боже мій, щоб дитятко наше здорове народилося і жило на славу Тобі. Амінь.

Богородице Діво.

Пресвятая Богородице спаси нас.

Пресвятая Богородице, потіхо заплаканих, молися за нас.

Пресвятая Богородице, прибіжище грішників, молися за нас.

Пресвятая Богородице, єдина чиста і благословенна, молися за нас.

Святий Йосифу Обручнику, опікуне родин, заступися за нас.

Молитва матері, що боїться народження зачатої дитини

Господи Боже, Творче світу й життя Подателю! По волі Твоїй святій зачала я, довірив бо Ти мені цю людину маленьку. Та страх діймає мене, щоби мовити спасенне "так" слову Твоєму. Молю Тебе, не дозволь, щоби скорилася "порадам" тих, що схиляють мене до переступу страшного. Нехай жодна матір не позбавляє життя дитини своєї, влий же в серце моє і матері кожної любов велику до дитини своєї. Дай мені, Господи Боже, відвагу виносити й народити дитятко — попри всі перешкоди. Дай мені вміння опікуватися ним та мудрість, щоб виховати його людиною доброю.

Боже, благослови нас: моє дитя, мого мужа і мене. Амінь.

Богородице Діво.

Пресвятая Богородице спаси нас.

Пресвятая Богородице, потіхо заплаканих, молися за нас.

Пресвятая Богородице, прибіжище грішників, молися за нас.

Пресвятая Богородице, єдина чиста і благословенна, молися за нас.

Святий Йосифу Обручнику, опікуне родин, заступися за нас.

Молитва за ласку годування грудьми

(Пресвятій Богородиці і Приснодіві перед іконою Її, іменованою Годувальниця)

Прийми, Богородице Діво, слізні молитви рабів Твоїх, щодо Тебе припадають.

Бачимо Тебе на святій іконі, як Ти на руках носиш і молоком грудей Своїх годуєш Сина Твого й Бога нашого, Господа Ісуса Христа.

Ти безболісно Його породила, та зате з болем дивишся на материнські скорботи й немочі синів і дочок людських. Тому-то, в гарячих сльозах, припадаючи до Твого образу зціляючого й зі зворушенням його цілуючи, молимо Тебе, Всемилостива Владичице: нас, грішних, осуджених у муках родити і в печалях годувати дітей наших, милостиво помилуй і співчутливо заступи, дітей же наших, як і тих, що породили їх, від тяжкої недуги й гіркої скорботи визволи.

Даруй нам здоров'я та сили, щоб і годовані щасливо сил набиралися, і ті, хто годує їх, сповнилися радістю й потіхою, бо ж і понині за заступництвом Твоїм устами немовлят, що від грудей материнських поживу одержують, Господь вершить хвалу Свою.

О Мати Сина Божого! Змилосердься над матерями синів людських, над немощами дітей Твоїх: зціли хвороби, що нас переслідують, втамуй наші скорботи й печалі і не відкинь сліз і зітхань рабів Твоїх. Вислухай нас, що у день скорботи перед іконою Твоєю припадаємо, і в день радості й вибавлення прийми подячні прославляння сердець наших. Вознеси молитви наші до Престолу Сина Твого й Бога нашого, хай милостивим буде до гріхів і немощів наших і не обмежить милості Своєї для тих, що відають ім'я Його, щоб ми та діти наші прославляли Тебе, милостиву Заступницю і вірну надію роду нашого на віки віків. Амінь.

Додати коментар

Захисний код
Оновити