| ДИТЯЧІ МОЛИТВИ |
|
|
|
| Четвер, 03 вересня 2009, 17:09 |
|
Молитва до святого Миколая Святий Отче Миколаю, серденько тобі вручаю, наповни його украй, під опіку Богу дай. Щоб я мужнім виростав, зло добром перемагав, добре вчився, щедрим був і про Бога не забув!
МОЛИТВА ДИТИНИ ЗА МАТІР Господи Ісусе Христе, що пригортав малих дітей до Свого серця, знаю я, що Ти вислухаєш і мою щиру молитву. Я не благаю Тебе, Христе Благий, ні за що більше, тільки за свою рідну матір. Зішли їй, Преблагий Господи, здоров'я й силу, щоб вона могла так далі працювати для мене й опікуватися мною, як і дотепер. Дай мені, Ісусе Христе, щоб я виріс моїй любій матері на втіху. Це буде моїм найбільшим щастям. А я буду славити Тебе вічно. Амінь.
МОЛИТВА ДИТИНИ ЗА БАТЬКА Ісусе Христе, Милостивий Боже наш, Ти прихильно приймаєш кожну молитву щиру. Тож молю й благаю Тебе, Ісусе Христе, зішли моєму батькові міцне здоров’я і дай йому силу старатися й дбати про мене так добре, як і досі. Благослови його чесну працю, сповни його надією, яку в мені покладає. І дай йому діждатися від мене втіхи й радості. Амінь. МОЛИТВА ДИТИНИ ДО СВЯТОГО МИКОЛАЯ Дякуємо Тобі, Господи Боже, за те, що Ти щороку присилаєш до нас Святого Миколая. Ми знаємо, що Святий Миколай, який приходить до нас, це доброта наших батьків і добрих людей. Святий Миколаю, підкажи добрим людям, щоб вони пам’ятали про бідних, знедолених і сумних дітей. Добрий наш Покровителю, принеси нашим батькам і всім добрим людям бажаний ними подарунок і виконай їхні найсокровенніші прохання. Особливо пам’ятай про тих, хто чекає на доброту, і про тих, хто втратив віру в добро. Святий Миколаю, завжди молися за мене та за всіх людей. Амінь.
Молитва на початок шкільного року Господи Ісусе, сьогодні розпочинаю новий шкільний рік. Знаю, що всяке знання, дари і таланти походять від Тебе. Це Ти постійно дозволяєш мені відкривати нові таємниці. Дякую Тобі за вчителів, які йтимуть поряд зі мною протягом цього шкільного року, за прибиральницю, яка дбає за порядок у школі, за кухарів, які готують нам смачні обіди. Прошу Тебе, Господи, перебувай зі мною, коли буду відкривати книжку, виконувати складне завдання, а також, коли буду бігати і співати. Зішли мені Твого Духа, аби протягом цього року я добре вчився {вчилася) і Тобі служив (служила).
Молитва за вчителів Господи Ісусе, Ти дав нам вчителів, аби вони вчили нас добре жити. Прошу Тебе за них - нехай будуть людьми мудрими і мають велике серце. Нехай знаходять для нас час і розуміють нас. Амінь.
Молитва за нашу школу Господи Ісусе, прошу Тебе за нашу школу. Вчини так, щоби учні серйозно ставились до навчання, а вчителі любили дітей і, окрім знань, подавали добрий приклад життя. Нехай наша школа буде місцем, де знають і шанують Твої заповіді.
Молитва за Батьківщину Боже наш, Отче і Господи всього людства. Прошу Тебе сьогодні про опіку над моєю Батьківщиною і над тими, які Нею керують. Дай їм Твою мудрість, аби вони добре дбали про потреби всіх людей. Амінь.
Молитва за друга Любий Ісусе, мій Друже! Сьогодні я хочу молитися за мого сердечного друга (подругу). Прошу Тебе, не забувай про нього (неї). Допомагай йому (їй) своєю благодаттю і уділи те, чого він (вона) найбільше потребує.
Молитва за гарні канікули Боже, від Тебе походить усе. Прошу Тебе, аби в час канікул я не втратив (втратила) бажання молитися, брати участі у св. Літургії та робити добрі діла. Вчини, аби я шукав (шукала) Тебе на гірських луках і над глибоким морем. Дозволь мені пізнавати Тебе над озером і в лісі. Господи, вчини, щоби я завжди втішався (втішалася) красою того, що Ти для мене створив.
Молитва за священиків з нашої парафії Господи Ісусе Христе, прошу про Твою опіку над усіми священиками з нашої парафії. Прошу Тебе, зроби їх святими і мудрими. Прошу Тебе, вчини, аби завжди любили Твою справу, були витривалими в молитві, мали для нас час і завжди були для нас знаком Твоєї присутності.
Молитва за бідних і потребуючих Господи Ісусе! Коли Ти ходив по землі, то зустрічав бідних та потребуючих і допомагав їм. Сьогодні в наших містах і селах також є люди, які не мають грошей на хліб. Дай їм, Боже, роботу і допоможи витривати у важких хвилинах. Нехай у світі не буде голоду. Господи, допоможи всім потребуючим. Амінь.
|