| ВАРТІСТЬ ЖИТТЯ |
|
|
|
| Субота, 05 грудня 2009, 08:57 |
|
Мій друг відкрив ящик комода своєї дружини й дістав пакетик, загорнений у шовковий папір. Це був не просто якийсь пакетик, а пакетик з білизною. Він викинув пакетик і глянув на шовк і мережива. "Це я купив їй, коли ми були перший раз у Нью-Йорку. Це було 8 або 9 років тому. Вона ніколи його не носила. Вона хотіла зберегти його для особливого випадку. І зараз, я думаю, прийшов той момент". Він підійшов до ліжка й поклав білизну до інших речей, взятих з похоронного бюро.
Його дружина померла. Коли він повернувся до мене, він сказав: «Нічого не зберігай для особливого випадку; кожний день, що ти проживаєш, – це особливий випадок.» Я усе ще думаю над цими словами... вони змінили моє життя. Сьогодні я більше читаю й менше наводжу порядки. Я сідаю на веранді й насолоджуюся видом, не звертаючи увагу на бур'ян у саду. Я проводжу більше часу зі своєю родиною й друзями, і менше - на роботі. Я зрозумів, що життя – це збір досвіду, який варто цінувати... І зараз я більше нічого не зберігаю: Я щодня користуюся своїми кришталевими келихами. Якщо треба, я одягаю свій новий піджак, щоб піти в супермаркет. Також я використовую мої улюблені парфуми коли хочу, замість того, щоб користуватися ними тільки по святах. Пропозиції, наприклад, "Один раз:...." або "В один із днів", вигнані з мого словника. Я хочу бачити, чути й робити речі зараз і тут. Я не зовсім впевнений, що зробила б дружина мого друга, якби вона знала, що її не буде завтра (завтра, часто так легко сприймається). Я думаю, що вона подзвонила б родині й близьким друзям. Може, вона подзвонила й старим друзям, щоб помиритися або вибачитися за старі сварки. Мені дуже подобається думка, що вона пішла б у китайський ресторан (її улюблена кухня). Це дрібні недосконалі справи, які заважали б мені, якби я знав, що мої дні полічені. Мене б дратувало, якби я не побачив друзів, з якими я в один з таких днів повинен був зв'язатися. Дратувало б, якщо б я не написав ті листи, які хотів написати в один із цих днів, дратувало б, якби я не так часто говорив своїм близьким, як я їх сильно люблю. Зараз я не пропускаю, не відкладаю, не відкидаю нічого того, що могло б принести в наше життя радість і посмішку. Я говорю собі, що кожен день, кожна година, як і кожна хвилина, щось особливе." |

Коментарі
Стрічка RSS коментарів цього запису.