| Вирушай в дорогу |
|
|
|
| Четвер, 06 жовтня 2011, 04:45 |
|
Кортіло пірнути в океан, поплавати наввипередки з дельфінами, послухати їхнє муркання, заглянути у веселі очка. Здається, там знайшла б більше розуміння. І, о ні! то не був песимізм, то був просто крик душі: "Люди! Я жива! Я тут! Мені не подобається ваша байдужість! Розцикліться з себе, помітьте мене, помітьте, що ви мені
потрібні. Що у вас не все аж так добре, чи аж так погано. Що варто просто сісти поруч і поговорити ні про що". Бо, може, то вона збайдужіла?.. Не вміла розрізнити де сум, а де радість. В безконечній погоні за щастям так втомилася, що ледво переставляла ноги, не могла йти. Могла отак лежати чолом на складених руках, згадувати своїх друзів - як іконки зображень у слайдах - з посмішками, щасливих, зі сльозами на очах... таких різних і таких люблених нею. Ту різношерсту компанію, що була цілою системою координат з перетином в її серці. "Багато друзів не буває!" - повчальним тоном казали якісь ніби-то істини. "Але скільком я можу бути другом? Скількох я можу вирвати з байдужості своєю присутністю, своєю підтримкою?.." Втомилася гнатися за ілюзорним щастям. Втомилася грати ролі успішної, ділової, соціальноактивної... Підвелася. Посміхнулася. Фотографія: Отутечки Уляна Журавчак |